LDP: Odbraniti evropsku budućnost, odupreti se uticaju Rusije

Izvor: RTS, 27.Jun.2017, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Odbraniti evropsku budućnost, odupreti se uticaju Rusije

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je da je Srbija nemoćna da se suprostavi uticaju Rusije pri formiranju nove vlade, te ukazao da je pred nama trenutak kada se moramo posvetiti odbrani evropske budućnosti zemlje.
"Komplikovani odnosi između Zapada i Rusije, kao i sukobi koji su pratili ulazak Crne Gore u NATO i makedonska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kriza, očigledno su preveliki pritisak da bi Srbija mogla danas da dobije vladu koja će biti sposobna da kao prioritet jasno definiše evropsku budućnost zemlje kroz članstvo u EU i NATO-u i tako prekine naše višegodišnje lutanje i agoniju", kaže Jovanović navodi se u saopštenju LDP-a.

Jovanović je istakao da su, dok smo se mi kao društvo bavili "brushalterima na inauguraciji predsednika Republike" i "avetima DOS-a", Rusi sproveli kadrovsku prekompoziciju buduće vlade, namećući kao svoja rešenja ljude koji će biti prepreka svim dosadašnjim i budućim nastojanjima da se Srbija iščupa iz izolacije u koju nas Moskva zbog svojih interesa uvlači.
Prema njegovom mišljenju, danas je postalo jasno koliku cenu plaćamo za povlačenje Tomislava Nikolića, kojim je Vučić pokušao da se približi i regionu, ali i Zapadu, kao i da je Srbija nemoćna da iskorači iz unutrašnjih, najčešće ponižavajućih, sukoba, kako bi bila sposobna da vodi nezavisnu politiku u skladu sa interesima svojih građana.
Moramo se, kaže, posvetiti odbrani evropske budućnosti zemlje, moramo biti spremni za trenutak u kojem Vučić to sam neće biti u stanju.
"Taj trenutak je pred nama, a u njega ulazimo opterećeni glupim podelama koje su praćene užasnom nesposobnošću i besmislenom mržnjom na svakom koraku, koja je od nas napravila društvo koje je samo sebi najveći neprijatelj", konstatovao je lider LDP.
Rekao je da test istine nose gotovo svi iz vlasti ali i mnogi iz opozicije, a da LDP postoji da bi te slabosti bile pobeđene, jer nema podrške ideji da se od izmučene Srbije, pod izgovorom neutralnosti, stvara "crna rupa", niti se može složiti "sa svima koji misle da je ovakvo ponižavanje zemlje prihvatljivo samo zato što je Vučić njen predsednik, pa će mu, pre ili kasnije, stići račun koji neće moći da plati".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jovanović (LDP) najavio da neće glasati za Vladu Ane Brnabić

Izvor: Blic, 28.Jun.2017, 13:30

Poslanik i lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je danas da Vlada Ane Brnabić neće dobiti njegovu podršku...On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da podršku ne može da da jer "ne vidi politički kurs koji je zemlji potreban"...Jovanović je kazao da prioritet...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.