LAVROV OČITAO BUKVICU ZAPADU! Kako odnosi NATO i Rusije mogu biti katastrofalni, ako ih uopšte nema?

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2021, 08:31

LAVROV OČITAO BUKVICU ZAPADU! Kako odnosi NATO i Rusije mogu biti katastrofalni, ako ih uopšte nema?

Ruski šef diplomatije pravo u centar

Odnosi Rusije i NATO ne mogu se nazvati katastrofalnim jer uopšte nema odnosa između Rusije i NATO.

To je izjavio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posle razgovora sa šeficom norveške diplomatije Aniken Huitfeld.

- Odnosi Rusije i NATO ne mogu se nazvati katastrofalnim jer se samo nešto što stvarno postoji može se nazvati katastrofalnim. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mi nemamo odnose sa NATO - rekao je Lavrov, prenosi TASS.

NATO je 6. oktobra najavio smanjenje ruske misije u Briselu sa 20 na 10 ljudi, naredio oduzimanje akreditacije osmorici diplomata i ukidanje dve pozicije za ruske predstavnike u alijansi, a potom je zahtevao da ruske diplomate napuste Brisel pre kraja oktobra.

Lavrov je 18. oktobra saopštio da Rusija suspenduje svoju stalnu misiju pri NATO od 1. novembra i rad NATO kancelarija za informacije i vojne veze u Moskvi takođe počevši od 1. novembra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.