Kosovski Srbi protiv Insajdera

Izvor: Mondo, 18.Okt.2012, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski Srbi protiv "Insajdera"

Novinarima emisije "Insajder" zabranjen pristup zajedničkoj sednici skupština opština četiri srpske opštine sa severa Kosova.

Predstavnici četiri opštine sa Severa Kosova zabranili su danas ekipi "Insajdera" TV B92 da prisustvuje zajedničkoj sednici u Leposaviću kako bi se sprečili incidenti, pošto je jedna od tačaka dnevnog reda trebalo da bude i usvajanje zaključka kojim se osuđuje ta emisija, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu "Insajdera".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Desetak momaka koji su se predstavili kao zaposleni u Domu kulture rekli su ekipi "Insajdera" da su dobili naređenje da ne mogu da puste novinare B92 na zajedničku sednicu opština Zvečan, Kosovska Mitrovica, Leposavić i Zubin Potok, koja je otvorena za javnost i kojoj prisustvuju ostali mediji.

"Jedno od objašenjenja koje su novinari 'Insajdera' dobili jeste da su predstavnici opština tražili da se zabrani ulaz B92 da ne bi došlo do incidenata. Predstavnici ostalih medija ušli su na sednicu, a niko od njih nije postavio pitanje, niti protestvovao zbog toga što se ekipi 'Insajdera' uskraćuje pravo na izveštavanje", navodi se u saopštenju.

Tanjugov dopisnik je odmah nakon tog slučaja emitovao informaciju da je ekipi "Insajdera" TV B92 onemogućeno da prisustvuje zajedničkoj sednici četiri opštine sa severa Kosova koja se održava u Leposaviću na severu pokrajine.

Ekipa "Insajdera" je pre početka sednice, kako je javio Tanjugov dopisnik, uzela nekoliko izjava od učesnika današnje sednice, koja je posvećena aktuelnoj političko - bezbednosno situaciji na severu Kosova, ali im je onemogućen ulazak u salu.

U saopštenju "Insajdera" se dalje dodaje da su novinari te emisije, nakon saznanja da će na dnevnom redu sednice biti i usvajanje zaključka kojim se osuđuje "Insajder", otišli u Leposavić kako bi pitali odbornike, među kojima su predstavnici svih stranaka, da li ovom osudom brane pljačku, trošenje novca iz budžeta bez ikakve kontrole ili pojedince koji su u emisiji imenovani.

Na sajtu "Insajdera" objavljen je i deo zaključka sa sednice koji se odnosi na TV B92 kojim se osuđuju naručene kampanje "nekih medija (B92) za medijsku satanizaciju celokupnog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji sa posebnim akcentom na Srbe na severu Pokrajine u vezi sa trošenjem budžetskih sredstava sa ciljem razbijanja jedinstva građana i njihovog konfrontiranja sa drugim građanima države Srbije".

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.