Konačni rezultati izbora u Velikoj Britaniji: Ubedljiva pobeda stranke Tereze Mej

Izvor: Telegraf.rs, 06.Maj.2017, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačni rezultati izbora u Velikoj Britaniji: Ubedljiva pobeda stranke Tereze Mej

Na lokalnim izborima u Velikoj Britaniji pobedila je ubedljivo Konzervativna stranka britanske premijerke Tereze Mej, pokazuju konačni rezultati.

Ta partija osvojila je više od 500 mesta, dok su laburisti osvojili manje mesta u lokalnim većima nego na prethodnim izborima, prenosi AFP.

Partija za nezavisnost Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP) je najviše izgubila na lokalnim izborima, pošto su izgubili 136 odbornika >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << širom Britanije.

Foto: Tanjug / AP

Izbori su održani za oko 5. 000 mesta u lokalnim većima u Engleskoj, Škotskoj i Velsu, za 88 od ukupno 419 lokalnih veća, a rezultati se smatraju važnim pokazateljem raspoloženja britanskih birača uoči parlamentarnih izbora 8. juna, prenosi Hina.

Foto: Tanjug/AP

Eksperti, međutim, upozoravaju da rezultate lokalnih izbora ne treba smatrati nagoveštajem ishoda opštih izbora.

Britanska premijerka je pre dve nedelje raspisala iznenađujuće opšte izbore u junu kako bi osnažila svoj mandat na početku pregovora sa Evropskom unijom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.