Klaus: Najveća greška što pre u EU

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2011, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klaus: Najveća greška što pre u EU

Predsednik Češke Vaclav Klaus poručio je večeras da Crna Gora ne treba da ima za cilj da što pre uđe u Evropsku uniju.

"Najveća je greška postaviti cilj da se što pre postane članica Evropske unije", rekao je Klaus posle razgovora sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem u Predsedničkoj rezidenciji na Cetinju.

Klaus je novinarima kazao da je njegov stav drugačiji - da ne treba žuriti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ka EU, nego da je bolje da se zemlja razvija i da "bolje pripremljena, odraslija" pristupi EU.

Češki predsednik je naveo da će njegova zemlja u potpunosti podržati Crnu Goru na njenom putu ka punopravnom članstvu u NATO i EU.

Crnogorski predsednik je ocenio da Crna Gora ne treba da se opredeljuje za rokove, već za standarde Evropske unije.

Klaus se danas sastao i sa predsednicima Skupštine i Vlade Crne Gore Rankom Krivokapićem i Igorom Lukšićem, a njegova dvodnevna zvanična poseta Crnoj Gori pocela je neuobičajeno - prvo susretom crnogorskim i češkim privrednicima.

Vujanović i Klaus su zajednički ocenili da ekonomska saradnja između Crne Gore i Ceške mnogo zaostaje iza političkih odnosa te dve zemlje.

Češki predsednik sutra će boraviti u Tivtu i Kotoru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.