Kako je izgledao prvi let Er Srbije: Šopska salata i musaka, kao iznenađenje šampanjac

Izvor: Blic, 27.Okt.2013, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako je izgledao prvi let "Er Srbije": Šopska salata i musaka, kao iznenađenje šampanjac

Pre devet ili deset meseci je nastala ideja o stvaranju prave nacionalne avio- kompanije koja će, tada smo mislili za dve godine, a daIi su nam obećanje da će biti za godinu, biti profitabilna. Ako to budemo uspeli, Srbija će biti na ogromnom dobitku, izjavio je tokom prvog zvaničnog leta Erbasa A 319 vicepremijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Na letu YU 800, osim prvog potpredsednika vlade, bili su i ministri finansija i poljoprivrede Lazar Krstić i Dragan Glamočić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zamenik predsednika Komiteta za saradnju sa UAR Mlađan Dinkić, naučni radnici i novinari. Od 128 mesta, koliko ukupno ima, 120 je u ekonomskoj klasi koja po komforu i udobnosti gotovo i ne zaostaje za biznis klasom. Na prvom letu bio je ukupno 81 putnik.

Pročitajte još Svečano dočekan Er Srbijin prvenac iz Abu Dabija Vučić na prvom letu Er Srbije: Od bolesnih kompanija pravićemo profitabilne

- U redu je da date 50 , 100 ili 200 miliona evra ako jednom zauvek rešavate taj problem. A ne da uvek imate negativni kapital od 250 miliona evra što je do sada bio slučaj. Kada nam bude stiglo novih šest aviona do kraja godine i još četiri do kraja marta 2014., to će biti ozbiljna kvota. Nadam se da cene neće biti previsoke i onda ne znam ko u regionu može da zaustavi Er Srbiju - naveo je Vučić.

Ovaj let bio je "čast i izazov" i za kapetana Slobodana Radulovića.

- Oduševljen sam i jako ponosan što mi je pripala čast da budem na ovom letu. Promene nisu lake, ali promena koja je na bolje, definitivno je nešto što smo svi želeli i čemu smo težili. Ova promena je utoliko bolja što imamo fantastičnu podršku od našeg partnera Etihada. Usluga će biti puno bolja, efikasnija - kaže Radulović.

I putnici sa kojima smo razgovarali bili su zadovoljni uslugom.

- Hrana je odlična, a posebno mi odgovara što ima dovoljno prostora da ispružim noge, što do sada nije bio slučaj sa Jatovim avionima - rekao nam je jedan od putnika.

A za rođendan šampanjac

Tokom leta savetnica za medije prvog potpredsednika Vlade Suzana Vasiljević proslavila je rođendan, a kao iznenađenje služeni su torta i šampanjac.

Služila se tradicionalna srpska hrana. Na meniju je bila šopska salata kao predjelo, za glavno jelo služeni su musaka, tradicionalna srpska govedina sa kajmakom i njokama ili pileći file sa kuvanim povrćem. Za poslasticu je služen čokoladni kolač sa orasima.

Erbas A319 je star sedam godina i devet meseci, a pre ovog leta renoviran je celokupni enterijer. Posada je značajno podmlađena i u potpuno novim uniformama.

Na aerodromu u Abu Dabiju, avion su dočkali vodeni topovi, baš kao i pre nekoliko dana kada je letilica stigla u Beograd, a osim toga prvog potpredsednika vlade, na aerodromu je dočekla visoka delegacija koju je poslao šeik Muhamed bin Zajed.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kako je izgledao prvi let "Er Srbije": Šopska i musaka, kao iznenađenje šampanjac

Izvor: Blic, 27.Okt.2013

Pre devet ili deset meseci je nastala ideja o stvaranju prave nacionalne avio- kompanije koja će, tada smo mislili za dve godine, a daIi su nam obećanje da će biti za godinu, biti profitabilna. Ako to budemo uspeli, Srbija će biti na ogromnom dobitku, izjavio je tokom prvog zvaničnog leta Erbasa...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.