Junker: Istorijska greška EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2019, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker: Istorijska greška EU

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je danas da je neotvaranje pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom "istorijska greška".

"Ovde se nije radio o tome da li su zemlje spremne da uđu u EU, nego da li su kandidati ispunili uslove za početak pregovora. Mnoge zemlje su mislile da nije bilo te spremnosti. Ja mislim da je to istorijska greška", rekao je Junker.

Upitan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da li ovakva odluka EU znači i "kraj proširenja" i kakve bi to posledice moglo da ima, on je upozorio da je u pitanju kredibilitet EU.

"Ako je ovo kraj proširenja, moraćemo da se suočimo sa oštrim kritikama jer smo ohrabrivali te zemlje, pomagali im i posećivali ih i davali javna obećanja. Ako želimo da nas poštuju, moramo da održimo naša obećanja", zaključio je odlazeći predsednik Evropske komisije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Napravljena je istorijska greška"

Izvor: B92, 18.Okt.2019

Brisel -- Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da je neotvaranje pristupnih pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom ”istorijska greška”..."Ovde se nije radio o tome da li su zemlje spremne da uđu u EU, nego da li su kandidati ispunili uslove za početak pregovora. Mnoge...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.