Jovanović(SZS): Krivična prijava protiv Tamare Santrač, Marije Antoanete iz SNS

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2020, 13:32

Jovanović(SZS): Krivična prijava protiv Tamare Santrač, 'Marije Antoanete' iz SNS

Savez za Srbiju (SZS) podneće krivičnu prijavu protiv direktorke Centra za dečije letovalište i oporavak Beograda Tamare Santrač jer je tokom vanrednog stanja, "za svoje lične potrebe otvorali dva dečija odmarališta, na Tari i Avali, gde je sa svojom porodicom i svitom provela izolaciji od 20. marta do 20. aprila", najavio je danas šef odbornička grupe SZS Nikola Jovanović.

"Umesto da odmarališa budu na raspolaganju deci sa problemima u razvoju, kojima je za vreme zabrane >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kretanja najviše bila potrebna mogućnost da se kreću i da budu sa svojim vaspitačima i familijom, ona je za svoju svitu otvorila dva odmarališta i, da bude još strašnije, dovela je kuvaricu, domare i o trošku Grada Beograda naručivala za boravak tamo hranu i piće", rekao je Jovanović, ispred Centra, gde je raširen transparent "Bojkot 2020".

On je rekao da je Santrač "Marija Antoaneta na kub" i istakao da za njeno ponašanje postoje dokazi, te SzS ima i "meni koji je Santrač propisala za to vreme u jednom od odmarališta, fakture", a postoje i svedoci, kao "uzbunjivači", kojima će pravnici SzS pružiti zaštitu.

"Gospođa Santrač je zadužena za svu decu u gradu, ne za svoju porodicu i svitu i treba da je sramota. Santrač i član Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) čiji je slogan 'Za našu decu', oni rade za svoju decu, ali ne rade za decu Beograda", rekao je Jovanović.

On je istakao da ovo neće biti zaboravljeno, i da se nada da će, "po uspostavljanju nezavisnot tužilaštva, odgovorni za ovakve stravi završavati u zatvoru, a ne na  odgovornim funkcijama".

Rekao je da je niz mahinacija vezan za taj Centar u javnim nabavkama.

Gradskom sekretaru za obrazovanje i dečiju zaštitu, Slavku Gaku, zbog njegovih tvrdnji da "nema o ovome nikakvih pritužbi", Jovanović je poručio da su o tom slučaju pisali gotovo svi mediji i da on treba da smesta podnese ostavku jer je Centar u nadležnosti njegovog sekreterijata.

Zamenik predsednika stranke Slobode i pravde Borko Stefanović je rekao da je ovo primer da se prilike u Srbiji moraju promeniti i da je neophodno bojkotovati izbore jer su lažni.

"Pogledajte šta se radi s jednom ustanovom, to je deo ogromnog mozaika korupcije i zloupotrebe. Santrač mora da odgovara krivično, ali i da bude hitno smenjena", rekao je Strefanović.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Jovanovi(SZS): Krivična prijava protiv Tamare Santrač, 'Marije Antoanete' iz SNS

Izvor: Beta, 10.Jun.2020

Savez za Srbiju (SZS) podneće krivičnu prijavu protiv  direktorke Centra za dečije letovalište i oporavak Beograda Tamare Santrač jer je tokom vanrednog stanja, "za svoje lične potrebe otvorali dva dečija odmarališta, na Tari i Avali, gde je sa svojom porodicom i svitom provela izolaciji od...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.