Još dva miga stigla u Beograd, dva na čekanju u Rusiji

Izvor: N1 televizija, 03.Okt.2017, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još dva miga stigla u Beograd, dva na čekanju u Rusiji

U Srbiju su stigla još dva aviona "MiG-29" iz Rusije, čime je nastavljena isporuka šest polovnih lovaca koje je Rusija poklonila Srbiji decembra prošle godine.

Isporuka migova nastavljena je danas posle podneva, kada je na aerodrom u Batajnici sleteo avion "Antonov" s delovima dva aviona "MiG-29", javio je Sputnjik.

 Prva dva aviona "MiG-29" isporučena su sinoć Vojsci Srbije, a sletanju transportnog aviona AN 124 i prijemu vazduhoplova na aerodromu Batajnica prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković i komandant Ratnog vazduhoplovstva i Protivazdušne odbrane general-major Ranko Živak.

U Batajnicu do petka treba da stignu i poslednja dva lovca, posle čega će početi njihovo sklapanje koje će zajedno obavljati srpski i ruski stručnjaci.

Posle javnog predstavljanja novih "migova" srpske avijacije na svečanosti povodom Dana oslobođenja Beograda, kojoj će prisustvovati i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, avioni će biti prebačeni u Remontni zavod "Moma Stanojlović", gde će početi njihova modernizacija.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Pristižu "MiG-ovi": Čekamo još samo dva

Izvor: Mondo, 03.Okt.2017

U Srbiju su danas stigla još dva aviona "MiG-29" iz Rusije, čime je "prebačena polovina" isporuke od ukupno šest polovnih lovaca koji su nabavljeni u Rusiji...Foto: Vojska Srbije..Isporuka migova nastavljena je danas posle podneva, kada je na vojni aerodrom u Batajnici sleteo avion "antonov" s dva...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.