Joksimović: Za pet do sedam godina kreće nova etapa razvoja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2018, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Joksimović: Za pet do sedam godina kreće nova etapa razvoja

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović uverena je da će evropski put Srbije za pet do sedam godina rezultirati članstvom u EU, nakon čega će krenuti nova etapa razvoja države, što je cilj Vlade Srbije.

Joksimovićeva je na šestoj Nacionalnoj konferenciji o prekograničnoj saradnji, na kojoj su dodeljene nagrade najboljim projektima u oblasti kulturnog nasleđa, rekla da je to realan rok da Srbija sprovede reforme i da EU bude spremna za nove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << članice.

"Priča o evrointegracijama je priča o miru, stabilnosti, dobrosusedskim odnosima, korišćenju fondova, zajedničkom razvoju, održivom regionalnom razvoju, smanjivanju nejednakosti - socijalnih i ekonomskih, jer bez toga svaka priča gubi smisao", naglasila je ministarka.

Joksimovićeva je dodala da će Srbiji za razvoj nakon pristupanja EU biti na raspolaganju kohezioni fondovi u kojima, primera radi, Hrvatska na raspolaganju ima oko 10 milijardi evra.

Ona je navela da Srbija vreme do ulaska u EU koristi za učenje gde su zamke i problemi sa kojima su se suočavale nove članice.

"Ne želimo da nam se kao njima desi da ne apsorbujemo veliki deo tih sredstava preko kohezione politike koja je jedna od najboljih i najzahtevnijih politika EU", rekla je ministar.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Joksimović: Za pet do sedam godina kreće nova etapa razvoja

Izvor: RTS, 14.Nov.2018

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović uverena je da će evropski put Srbije za pet do sedam godina rezultirati članstvom u EU, nakon čega će krenuti nova etapa razvoja države, što je cilj Vlade Srbije. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.