Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Maj.2020, 15:17

Joksimović: Dodatna pomoć dokaz snažne podrške SAD Srbiji na putu ka EU

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je danas da dodatna američka pomoć od 20,3 miliona dolara predstavlja još jedan dokaz da SAD na aktivan i snažan način podržavaju Srbiju na evropskom putu.

Srbija i SAD danas su u Vladi Srbije potpisali dva amandmana na sporazum o saradnji kojima se obezbeđuju bespovratna sredstva Srbiji od 20,3 miliona dolara za podsticanje privrede i za podršku Srbiji u procesu evropskih integracija kroz jačanje institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i vladavine prava.

Joksimović je rekla da su SAD jedan od najznačajnijih razvojnih partnera Srbije i da je za Srbiju od izuzetnog značaja da ima što je moguće bolje odnose sa tom zemljom.

Ona je precizirala da su danas odobrena dodatna sredstva od 20,3 miliona dolara nastavak i dodatak sporazuma iz 2010, čime je ukupna bespovratna pomoć SAD Srbiji od 2010. dostigla 145 miliona dolara.

Ta sredstva usmeravaju se na dva nivoa - za jačanje reforme javne uprave, reformu pravosuđa, borbu protiv korupcije i medijsko okruženje i sa druge strane za ekonomski oporavak - lokalni ekomski razvoj, jačanje srednjih, malih i mikro preduzeća, ženskog preduzetništva, konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u proizvodnji voća i povrća, navela je Joksimović.

Prema njenim rečima to su vrlo konkretni projekti koji se sproovode na transparentan način u otvornim procedurama i novac od kojeg direktno građani i privreda na lokalnom nivou imaju značajnu korist.

Joksimović je rekla da pored državnih institucija u ovim programima učestvuje i nevladin sektor.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.