Jeremić: SzS ne ide na izbore

Izvor: RTS, 12.Dec.2019, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: SzS ne ide na izbore

Savez za Srbiju neće učestvovati na izborima na proleće sledeće godine, i to je jasno preneto i večeras evropskim partnerima, rekao je predsedavajući Saveza za Srbiju (SZS) Vuk Jeremić. Dodaje i da ta koalicija više neće da učestvuje u razgovorima sa evropskim posrednicima.
Jeremić je, posle sastanka dela opozicije sa predstavnicima Evropskog parlamenta, novinarima rekao da se "razišla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bilo kakva iluzija" o mogućem učešću na izborima na proleće.

"Ovo je bio poslednji sastanak u ovoj fazi borbe za fer i poštene izbore. Zahvalili smo im se na njihovom dosadašnjem angažovanju, jer ne bi se ni razgovaralo da nije bilo njih. Rezultati su za sada izostali, i nema nikakve dileme da SzS neće učestvovati na lažnim izborima", istakao je Jeremić.
Ponovio je zahtev SzS-a za promenom izbornih uslova, jer, kako kaže, "trenutno samo jedan čovek - lider Srpske napredne stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučuje o tome da li će pre održavanja fer i poštenih izbora biti obavljeni i oni koji to nisu".
Jeremić je rekao da će "ti nedemokratski izbori" biti "samo trošenje sredstava iz budžeta na štetu građana".
"Da bi Srbija ponovo postala demokratska, na izborima mora da učestvuje opozicija. Na proleće – neće", poručio je Jeremić.
Na pitanje da li je tema razgovora sa evroparlamentarcima bio i vremenski okvir za održavanje izbora, kao što je to u autorskom tekstu navela Tanja Fajon, Jeremić je rekao da je to pitanje za predsednika Srbije. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.