Jeremić: Predstavnicima EP predočili smo nacrt dokumenta za pregovore o izbornim uslovima

Izvor: Beta, 06.Maj.2021, 15:25

Jeremić: Predstavnicima EP predočili smo nacrt dokumenta za pregovore o izbornim uslovima

 Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je predstavnicima Evropskog parlamenta (EP) predočio nacrt dokumenta koji bi mogao biti osnova za pregovore vlasti i opozicije o izbornim uslovima.On je rekao da je tekstualan pristup tom procesu preduslov da on bude uredjen i ozbiljan."Ako postoji istinska politička volja EU da se učini korak unapred, to će biti moguće, ukoliko se budu poštovale ustaljene forme i zakonitosti medjunarodnog pregovaranja. Postoji razlika izmedju pregovora na osnovu teksta i 'pričaonica' kakve smo imali u prošlosti", rekao je Jeremić televiziji N1 ispred sedišta Delegacije EU u Srbiji a uoči razgovora sa evroparlamentarcima.Ocenio je da je važno što taj dokument nije ugledao svetlo javnosti, navodeći da ne želi da se proces pretvori "u politikantstvo i početak izborne kampanje"."Oni koji su objavili svoje platforme, mislim da nisu učinili najbolju uslugu javnosti, jer su te platforme mnogi shvatili kao početak kampanje, a još uvek ne znamo da li ćemo učestvovati na izborima", rekao je predsednik Narodne stranke. Dodao je da je na današnjem sastanku, kog je nazvao "pripremnim ročištem", važno utvrditi format pregovora o izbornim uslovima koji bi trebalo da počnu u junu, njegovo trajanje i način na koji će se eventualno dogovoreno primeniti.Upitan o nastupu opozicije ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeremić: Predstavnicima EP predočili smo nacrt dokumenta za pregovore o izbornim uslovima

Izvor: Danas, 06.Maj.2021

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je predstavnicima Evropskog parlamenta (EP) predočio nacrt dokumenta koji bi mogao biti osnova za pregovore vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.