Jeremić: Izbori u Negotinu potvrda da je neophodno jedinstvo opozicije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2021, 14:10

Jeremić: Izbori u Negotinu potvrda da je neophodno jedinstvo opozicije

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da su lokalni izbori u Negotinu pokazali da opozicija bez zajedničkog nastupa na jednoj izbornoj listi ''nema šta da traži“ na izborima najavljenim za april 2022. godine.

Jeremić je za TV N1 rekao da je rezultat u Negotinu gde je NS osvojila više od 13 odsto glasova, "ohrabrenje“ za tu stranku koja je, kako kaže, samostalno osvojila više glasova od cele opozicije na izborima u Lučanima 2018. godine, ali da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to nisu brojevi koji vode ka promeni vlasti.

"Jedino što može dovesti do promene vlasti je zajedništvo koje bi građanima probudilo nadu da izbori mogu doneti promene“, rekao je Jeremić, a prenosi u saopštenju NS.

On je izrazio nadu da će lokalni izbori u Negotinu poslužiti kao katalizator i dovesti do ubrzanja dogovora unutar opozicije. Jeremić je naveo da se iz izbora u Negotinu može zaključiti da se ne može računati na pravosuđe, jer se, kako tvrdi, Upravni sud proglasio nenadležnim da odlučuje o stvarima vezanim za pandemiju kada je, dodao je, nezavisnim posmatračima zabranjeno da nadgledaju izbore.

Na pitanje da li ujedinjene opozicije uključuje i Dveri Boška Obradovića i Socijaldemokratsku stranku Borisa Tadića, Jeremić je kazao da NS smatra da bi „svi trebalo da budu pozvani, ali da nije jedina koja će odlučivati o tome.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.