Janković: Srbija u NATO ne može bez referenduma

Izvor: Vesti-online.com, 21.Mar.2017, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Srbija u NATO ne može bez referenduma

Predsednički kandidat Saša Janković kaže da konačna odluka o eventualnom članstvu Srbije u NATO-u ne može biti doneta bez provere volje naroda na referendumu.

Janković je za "Politiku" kazao da "ne boluje" za članstvom Srbije u tom vojnom savezu ali i da kao predsednik države "neće sebi dozvoliti luksuz" da važne stavove sa dalekosežnim posledicama po državu formira na osnovu ličnih simpatija.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Neću dozvoliti ni neozbiljne, populističke ili militarističke odluke, već ću zahtevati ozbiljne i stručne analize relevantnih državnih i naučnih institucija - izjavio je Janković.

Iznoseći stav o Kosovu i Metohiji, on je rekao da se zalaže za Srbiju u kojoj će kvalitet života biti takav da će i Albanci želeti da žive u njoj.

- Kosovo i Metohiju ne vidim kao zgodno opšte mesto na kojem, zapaljivim parolama i išaranim vozovima, korumpirana vlast stiče lažnu patriotsku legitimaciju, nego kao mesto za težak i strpljiv rad odgovornih i ozbiljnih ljudi. Prioriteti tog rada su bezbednost, ljudska prava i kvalitet života pre svega Srba i drugog nealbanskog stanovništva jer je njihov položaj trenutno najteži u Evropi - ocenio je Janković.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.