Izručenje “Šakala“ iz Nemačke u Srbiju 21. januara

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jan.2011, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izručenje “Šakala“ iz Nemačke u Srbiju 21. januara

Nemačke vlasti najavile su da je izručenje bivšeg pripadnika srpske paravojne jedinice "Šakali" Zorana Obradovića Srbiji predviđeno za 21. januar ove godine.

Za ovaj slučaj nadležni Viši zemaljski sud Šlezvig-Holštajna saopštio je da će "čim nemačka savezna vlada donese potrebnu političku odluku i odobri izručenje O. i zbog ratnih zločina koji mu se pripisuju, u sudu u Beogradu moći protiv njega da bude poveden proces ne samo zbog učešća u oružanoj pljački, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << već i zbog ratnih zločina".

Obradović se, inače, usprotivio da bude izručen Srbiji...

Srpske vlasti su za Obradovićem, koji je uhapšen u Nemačkoj, raspisale dve poternice: najpre zbog učešća u oružanoj pljački, a potom drugu, zbog učešća u ratnom zločinu nad albanskim stanovništvom u selu Ćuška blizu Peći na Kosovu 1999.

Pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu je 20. decembra 2010. počelo suđenje devetorici pripadnika "Šakala" za zločin u Ćuški, a protiv 17 osumnjičenih za isti zločin koji su u bekstvu je raspisana poternica.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.