Izrael: Četvrti izbori za godinu dana sve izgledniji

Izvor: B92, 11.Dec.2019, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael: Četvrti izbori za godinu dana sve izgledniji

Izraelski poslanici su započeli glasanje o raspuštanju parlamenta, Kneseta, kako bi se otvorio put trećim izborima za manje od godinu dana.

Parlament je usvojio preliminarni dokument o raspuštanju pre no što istekne rok večeras u ponoć.

Glasaće se još tri puta, i ako bude konačno usvojen, taj predlog zakona izbori će biti zakazani za 2. mart 2020.

Ove godine su parlamentarni izbori u Izraelu održani u aprilu i u septembru, ali na njima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije bilo jasnog pobednika i nova vlada nije formirana. Nakon septembarskih izbora ni premijer Izraela Benjamin Netanjahu, ni njegov glavni rival Beni Ganc nisu imali neophodnu većinu, najmanje 61 od ukupno 120 poslanika, u parlamentu.

Kao jedini izlaz se činila vlada nacionalnog jedinstva ali oni o tome nisu mogli da se dogovore u roku od tri nedelje koliko su na kraju imali na raspolaganju.

Obojica i dalje tvrde da rade na tome da pronadju izlaz iz političkog zastoja koji već dugo traje i izbegnu treće izbore za manje od godinu dana, međutim u ovom trenutku se čini da to nije moguće.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izraelski poslanici glasaju o raspuštanju parlamenta pred treće izbore za godinu dana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Dec.2019

Izraelski poslanici su danas započeli glasanje o raspuštanju parlamenta, Kneseta, kako bi se otvorio put trećim izborima za manje od godinu dana. Parlament je usvojio preliminarni dokument o raspuštanju pre no što istekne rok večeras u ponoć. Glasaće se još tri puta, i ako bude konačno usvojen,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.