Izgubio na izborima, otkazao sastanak s Trampom i pozvao ljutog rivala

Izvor: B92, 19.Sep.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgubio na izborima, otkazao sastanak s Trampom i pozvao ljutog rivala

Tel Aviv -- Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio da nema šanse da će formirati desno orijentisanu vladu posle izbora i pozvao glavnog rivala da mu se pridruži.

Međutim, za sada nema odgovora iz štaba Plavo-bele partije Benija Genza, prenosi Rojters.

Prethodno je AP javio da će izraelski premijer pokušati da formira koaliciju sa svojim verskim i nacionalističkim saveznicima, uprkos lošim rezultatima na parlamentarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izborima.

Kako se navodi, iz kabineta premijera Netanjahua saopšteno je da izraelski lider neće prisustvovati ovogodišnjem zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku.

Put je otkazan nekoliko sati posle zatvaranja birališta, kada su ankete pokazale da Netanjahu neće imati većinu u parlamentu.

Takođe, otkazana je njegova poseta SAD tokom koje je trebalo da se sretne sa amerčkim predsednikom Donaldom Trampom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Netanjahu pozvao glavnog rivala Genca u koaliciju

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Sep.2019

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je izjavio da nema šanse da će moći da formira desno orijentisanu vladu poslije izbora i pozvao svog glavnog rivala, centristu Benija Ganca, da mu se pridruži u širokoj koliciji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.