Izetbegović sa Erdoganom i Vučićem  opasno za BiH

Izvor: B92, 29.Jan.2018, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izetbegović sa Erdoganom i Vučićem " opasno za BiH"

Predsednik RS Milorad Dodik kaže da je "ozbiljan presedan to što u razgovorima u Istanbulu učestvuje samo jedan član Predsedništva BiH, i to nepredsedavajući".

Smatra da se takvim potezima pokušava dati neka druga dimenzija.

"To je opasno za BiH, a dolazi od onih koji su uporno nastojali da se prikažu kao njeni branitelji, što radi Bakir Izetbegović, a ustvari, urušava suštinu njenih institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i njeno postojanje", naveo je Dodik.

Komentarišući sastanak u Istanbulu predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem, on je rekao da RS sa Srbijom ima odlične odnose, a da se Turska "ovde dramatično mieša, dajući podršku direktno Bošnjacima", javlja Fena, a prenosi "Avaz".

Navodeći da ne zna šta će biti tema sastanka u Istanbulu, tvrdi da se uvodi jedna nova praksa da se član Predsedništva BiH ponovo pokušava da predstavi kao predstavnik BiH u ovim razgovorima.

"Koliko sam razumeo iza toga ne stoji odluka Predsedništva BiH, već odluka Izetbegovića i eventualno Erdogana. Vučić nije taj koji može da određuje format sastanka, jer je u poseti Turskoj", dodao je Dodik u izjavi novinarima u Banjaluci.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Ozbiljan presedan u Istanbulu

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jan.2018

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je "ozbiljan presedan to što danas u razgovorima u Istanbulu učestvuje samo jedan član Predsjedništva BiH i to ne predsjedavajući"...Smatra da se takvim potezima pokašava da da neka druga dimenzija..."To je opasno za BiH, a dolazi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.