Ivica Dačić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva: Ima prostora za unapređivanje saradnje! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2022, 18:40

Ivica Dačić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva: "Ima prostora za unapređivanje saradnje!" (FOTO)

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, sastao se danas sa ministrom inostranih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Džejmsom Kleverlijem, na marginama Ministarskog sastanka OEBS u poljskom gradu Lođu.

Tokom otvorenog razgovora, istaknut je obostrani interes i spremnost za dalje produbljivanje i jačanje saradnje između Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva u svim oblastima od interesa za dve zemlje, stoji u saopštenju MSP Srbije.

Dodaje se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je, u kontekstu zajednički izražene želje za daljim intenziviranjem političkog dijaloga na najvišem nivou, ministar Dačić iskazao spremnost za nastavak razgovora sa britanskim zvaničnicima i unapređenje saradnje u različitim oblastima, između ostalog u multilateralnim organizacijama kao što je OEBS, koje su ključne za mir i stabilnost u Evropi.

Kako se navodi, razmotrena su i pitanja iz domena bilateralne političke i ekonomske saradnje, kao i aktuelna međunarodna pitanja.

Sagovornici su se složili u oceni da ima još dosta prostora za unapređenje i promovisanje bilateralne saradnje, naročito kroz promovisanje pozitivnih primera saveznistva iz zajedničke prošlosti.

Šef srpske diplomatije napomenuo je da se ove godine obeležava 185 godina od uspostavljanja bilateralnih odnosa sa Ujedinjenim Kraljevstvom, te iskoristio ovo kao povod da pozove šefa Forin ofisa Kleverlija u bilateralnu posetu Srbiji.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"SRBIJA SPREMNA DA RAZMOTRI SVE INICIJATIVE" Dačić i Nuland na marginama sastanka u Poljskoj dotakli se i dijaloga Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 01.Dec.2022

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije sastao se sa podsekretarkom Stejt Departmenta za politička pitanja Viktorijom Nuland na marginama Ministarskog sastanka OEBS u Lođu, Poljska.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.