Istraživanje: Više od polovine građana za SNS, DS ispod cenzusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Avg.2017, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje: Više od polovine građana za SNS, DS ispod cenzusa

Vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) u ovom trenutku uživa podršku više od polovine birača koji bi izašli na izbore dok bi, u slučaju da se ove nedelje održava glasanje, cenzus samostalno prešle još samo četiri parlamentarne stranke, pokazalo je danas objavljeno istraživanje agencije Ninamedija.

Prema tim podacima, od broja izašlih za SNS bi glasalo 52,1 odsto građana, dok bi cenzus >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prešla i Socijalistička partija Srbije sa osam odsto podrške, Pokret slobodnih građana Saše Jankovića sa 7,2 odsto, Srpska radikalna stranka sa 5,1 i Pokret Dveri sa pet odsto podrške birača.

Od opozicionih stranaka, prema istaživanju te agencije, najbliži cenzusu su Demokratska stranka i Pokret Dosta je bilo sa po 3,1 odsto i Vuk Jeremić za kojeg bi glasalo 2,1 odsto birača.

Kada bi se sledeće nedelje održavali parlamentarni izbori, 44,7 odsto građana bi sigurno a 16,7 odsto verovatno izašlo na birališta.

Takođe se navodi da se više od dve trećine građana Srbije protivi uvođenju monarhije kao jednog od oblika vladavine.

Na pitanje kako bi glasali kada bi bio raspisan referendum za uvođenje monarhije u Srbiji, od ukupnog broja onih koji su odgovorili na to pitanje 71 odsto se ne slaže se sa tom idejom i protivi uvođenju monarhije.

Istraživanje je obavljena na teritoriji cele Srbije, od 17. do 28. jula, na reprezentativnom uzorku od 1.061 ispitanika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ninamedija: Za SNS 52 odsto građana, PSG na sedam odsto, DS ispod cenzusa

Izvor: Beta, 21.Avg.2017

Vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) u ovom trenutku uživa podršku više od polovine birača koji bi izašli na izbore dok bi, u slučaju da se ove nedelje održava glasanje, cenzus samostalno prešle još samo četiri parlamentarne stranke, pokazalo je danas objavljeno istraživanje agencije Ninamedija. Prema...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.