Hrvatski premijer čestitao Božić pravoslavnim vernicima

Izvor: Blic, 04.Jan.2014, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski premijer čestitao Božić pravoslavnim vernicima

Premijer Hrvatske Zoran Milanović čestitao je danas Božić pravoslavnim vernicima i poručio da su razumevanje i poštovanje prava drugog jedini način da se u punom smislu bude čovek. Zoran Milanović

- U ime Vlade Republike Hrvatske i moje lično, svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru, upućujem najiskrenije čestitke povodom praznika Hristovog rođenja. Neka božićne poruke mira, ljubavi, nade i uzajamnog poštovanja ispune vaše domove i budu nadahnuće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za godinu pred nama - navodi se u Milanovićevoj čestitki.

Hrvatski premijer je naveo da je "uvažavanje, razumevanje i poštovanje prava drugog i drugačijeg" jedini način da "budemo ljudi u punom smislu, jednaki u svojoj različitosti, u slobodnom, otvorenom i tolerantnom dršutvu, kakvo iskreno želimo i gradimo".

On je pravoslavnim vernicima poželeo "radostan i blagoslovljen Božić", dobro zdravlje, sreću i blagostanje, a čestitku je završio tradicionalnim pozdravom: "Mir Božji, Hristos se rodi"!

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.