Hitan sastanak ministara EU o Iraku

Izvor: B92, 15.Avg.2014, 01:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hitan sastanak ministara EU o Iraku

Ministri spoljnih poslova zemalja članica Evropske unije održaće danas vanredni sastanak posvećen sukobima u Iraku i Ukrajini, saopšteno je u Briselu.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton je "odlučila da u petak, 15. avgusta, sazove vanrednu sednicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Saveta za spoljne poslove u Briselu", naveo je portparol Eštonove.

On je dodao da će se na sastanku raspravljati o "velikim aktuelnim krizama, sa akcentom na Irak i Ukrajinu", prenela je agencija Rojters.

Agencija podseća da su Francuska i Italija pozivale na održavanje takvog sastanka, kako bi se odgovorilo na molbu iračkih Kurda da im se pomogne oružjem u borbi protiv džihadista.

Ambasadori zemalja EU odlučili su na sastanku u utorak da u koordinaciji sa iračkim vlastima analiziraju poziv kurdskih vlasti za vojnu pomoć i naložili spoljnopolitičkoj službi da započne konsultacije sa susedima Iraka i partnerima kako bi se odredile varijante daljeg postupanja EU u regionu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Danas vanredni ministarski sastanak EU o Iraku i Ukrajini

Izvor: Press, 15.Avg.2014

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton je "odlučila da u petak, 15. avgusta, sazove vanrednu sednicu Saveta za spoljne poslove u Briselu", naveo je portparol Eštonove... On je dodao da će se na sastanku raspravljati o "velikim aktuelnim krizama, sa akcentom na Irak...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.