Hakeri izmislili ostavku kosovskog ministra

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2015, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakeri izmislili ostavku kosovskog ministra

PRIŠTINA - Hakeri su sa imejl adrese zamjenika ministra spoljnih poslova Kosova Petrita Seljimija medijima poslali pismo kojim obavještavaju javnost da je on podneo ostavku.

Petrit Seljimi se redakcijama koje su dobile pismo, nešto kasnije obratio sa službenog puta u Vašingtonu i demantovao navode ostavke.

U pismu, koji su hakeri uputili medijima, navedeno je da Seljimi podnosi neopozivu ostavku i da je tako odlučio kako bi se posvetio radu u privatnom sektoru na >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << međunarodnim konsultantskim poslovima.

Hakeri su dodali da se Seljimi zahvaljuje prvom zameniku premijera i ministru spoljnih poslova Hašimu Tačiju na ukazanom povjerenju u vrijeme kada ga je imenovao za zamjenika ministra.

A pismo su završili citatom: "Trudio sam se da dam svoj doprinos u sferi javne i digitalne diplomatije, bez obzira na izazove koje Republika Kosovo ima na međunarodnom planu".

Petrit Seljimi je najveći ekspert za digitalnu diplomatiju u regionu, autor je knjige koja upravo nosi takav naslov.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.