Hag traži izručenje Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2015, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag traži izručenje Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića

BEOGRAD - Haški tribunal optužio je troje bivših i sadašnjih funkcionera Srpske radikalne stranke za nepoštovanje suda zbog toga što su navodno, u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, prijetili, zastrašivali i nudili mito svjedocima da bi uticali na njihovo svjedočenje.

Ttribunal je izdao nalog za hapšenje i zatražio je izručenje radikala Vjerice Radete, Petra Jojića i Jove Ostojića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
"Međunarodni sud može da pokrene postupak zbog nepoštovanja suda protiv onih koji 'svijesno i hotimično ometaju sprovođenje pravde'. Međunarodni sud smatra integritet svojih postupaka i bezbjednost svojih svedoka ključnim elementima vladavine prava", navodi se u saopštenju.

(Agencije)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPTUŽENI RADIKALI Haški sud optužio Radetu, Jojića i Ostojića zbog uticanja na svedoke

Izvor: Blic, 01.Dec.2015

Haški tribunal optužio je troje bivših i sadašnjih funkcionera Srpske radikalne stranke za nepoštovanje suda zbog toga što su navodno, u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, pretili, zastrašivali i nudili mito svedocima da bi uticali na njihovo svedočenje...Optuženi su Vjerica...

Nastavak na Blic...

Hag izdao nalog za hapšenje troje radikala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2015

Haški tribunal saopštio je danas da je Petra Jojića, Jovu Ostojića i Vjericu Radetu optužio za nepoštovanje tog suda i izdao nalog za njihovo hapšenje...Oni su optuženi zato što su, kako se tvrdi, pretili, zastrašivali, nudili mito i na druge načine uticali na dvojicu svedoka tokom suđenja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.