HR: Srbi kao da Šešelj ima saobraćajni prekršaj

Izvor: B92, 17.Mar.2016, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: Srbi kao da Šešelj ima saobraćajni prekršaj

Zagreb -- Potpredsednik hrvatske vlade i lider Mosta Božo Petrov kritikovao je vlast u Srbiji zato što Vojislava Šešelja nije izručila Hagu za izricanje presude.

"Umesto da Šešelja smesta uhapsi i otpremi u Hag, u Srbiji se ponašaju kao da je reč o suđenju za lakši saobraćajni prekršaj", napisao je Petrov na svom profilu na Fejsbuku.

On je naveo da su mnogi u Srbiji zaboravili na neke događaje, pa se Šešelju, optuženom za teške zločine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji "danas s još većom žestinom ponavlja teze i postupke koji su doveli do strahovitih stradanja i razaranja, takvo ponašanje toleriše, pa i odobrava".

Petrov podseća da Haški tribunal u obrazloženju odluke da se Šešelju dozvoli da u vreme izricanja presude bude u Beogradu navodi da će presuda biti izrečena u odsustvu ne zato što se njegova prisutnost ne zahteva, već zato što on to odbija i zato "što srpske vlasti ne primenjuju odgovarajuća sredstva da ga na to primoraju".

"Ako Srbija misli da su na takvo ponašanje svi u Hrvatskoj slepi, varaju se. Hrvatsku su u pregovorima oko pristupanja EU stopirali i minirali radi puno manje bitnih stvari. Gospodo, vreme je za katarzu", napisao je Petrov na Fejsbuku.

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je da je Srbija šokirana izjavom potpredsednika hrvatske vlade Boža Petrova.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Božo Petrov kritikuje Srbiju zbog Šešelja

Izvor: RTS, 17.Mar.2016

Potpredsednik Vlade Hrvatske i lider Mosta Božo Petrov kritikovao je vlast u Srbiji jer haškog optuženika Vojislava Šešelja nije izručila Hagu kako bi prisustvovao izricanju presude za ratne zločine. . "Umesto da Šešelja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.