HITAN SASTANAK: Dodik pozvao sve Srbe na funkcijama u BiH!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2020, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HITAN SASTANAK: Dodik pozvao sve Srbe na funkcijama u BiH!

Razmatraće se dalji koraci u vezi sa neučestvovanjem u donošenju odluka i na nižim organima BiH.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je na sastanak sve Srbe koji obavljaju funkcije u institucijama BiH kako bi im "podelio instrukcije" za dalje delovanje u skladu sa novonastalom političkom krizom u zemlji.

Sastanak je zakazan u 10 sati u Istočnom Sarajevu, a na njega su pozvani svi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji se nalaze na pozicijama sa kojih vrše bilo kakvo odlučivanje u državnim institucijama, kao i predsednici parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj.

Kako se navodi, poziv je usledio nakon jučerašnjeg sastanka Dodika sa američkim ambasadorom Erikom Nelsonom.

- Ustavno pravo srpskih predstavnika je da glasaju za i protiv, ali da ostaju u institucijama BiH - rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Najavio je da će SNSD zajedno sa Srpskim i Klubom HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine, danas, a najkasnije sutra, uputiti u parlamentarnu proceduru Predlog zakona o Ustavnom sudu, koji podrazumeva prestanak mandata stranih i izbor domaćih sudija u toj pravosudnoj instituciji.

Prema tom predlogu Predsedništvo bi biralo trojicu domaćih sudija, a Parlamentarna skupština bi ih potvrđivala.

Izbor šest preostalih ostao bi kao i do sada.

Dodik je pozvao hrvatskog člana Predsedništva Željka Komšića da podnese ostavku, zbog prećutkivanja pisma predsednika Evropskog suda za ljudska prava, u kojem se tražilo mišljenje Predsedništva u vezi sa imenovanjem stranog sudije u Ustavnom sudu BiH.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dodik sazvao hitan sastanak posle pretnji američkog ambasadora: SVI SRBI na funkcijama dobiće instrukcije

Izvor: Večernje novosti, 20.Feb.2020

Poziv je usledio nakon jučerašnjeg sastanka Dodika sa američkim ambasadorom Erikom Nelsonom Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je na sastanak sve Srbe koji obavljaju funkcije u institucijama BiH kako bi im "podelio instrukcije" za dalje delovanje u skladu sa...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.