HARADINAJ ĆE SE SAMO PROŠETATI DO HAGA, ALI DOLAZE I PO TAČIJA! Poznati advokat raskrinkao albanski trik!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2019, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"HARADINAJ ĆE SE SAMO PROŠETATI DO HAGA, ALI DOLAZE I PO TAČIJA!" Poznati advokat raskrinkao albanski trik!

Odlazak Ramuša Haradinaja u Hag predstavlja vrhunsko diplomatsko-politički trik da se prevaziću teškoće oko taksi navodi advokat Branislav Tapušković.

Uveren je da se sve to radi uz saglasnost velikih sila.

Branislav Tapušković je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a naveo da Ramuš Haradinaj nije podneo ostavku na mesto kosovskog premijera zbog poziva u Hag, kako je to on predstavio, već pod >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pritiskom velikih sila u vezi sa ukidanjem taksi.

- Haradinaj je izjavio da je ostavku podneo zato što je pozvan da ode pred taj sud. Sve ono što smo čuli nakon boravka Veseljija tamo ja sam uveren da se sve to radi da se dovede do situacije da budu ukinute takse koje je on uveo, ali ne po svojoj ideji već je i to jedna vrsta onih akcija koje se uvek preduzimaju uz saglasnost najvećih sila koje odlučuju o svemu što se tiče naše sudbine - objašnjava Tapušković.

Dodaje da će se Haradinaj samo prošetati do Haga jer je tamo već dva puta odlazio.

- Haradinaj nije prvi koji odlazi u Hag, bilo ih je tamo već priličan broj. Svi su otišli u svojstvu osumnjičenog i svi su se vratili i mi do današnjeg dana nemamo ni jednu jedinu optužnicu bar da vidimo kako oni misle i koga da optužuju i za kakva dela -ističe Tapušković.

Dodaje da Haradinaj neće doći u obzir kao optuženi jer će uvek reći da je već odgovarao pred Haškim tribunalom.

- Ramuš Haradinaj će se prošetati do Haga i vratiti se nazad kao i svi ostali. On više nikada neće doći u obzir kao optuženi jer će uvek reći da je već odogovarao pred Haškim tribunalom koji ga je oslobodio od optužbi za zločine na Kosovu i Metohiji, te da ne može da se protiv njega ponovo pokreće postupak - objašnjava Tapušković.

Dodaje da Hašim Tači kandidat za Hag.

Pogledajte rezultate
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ne, Stejt department nije čestitao Haradinaju odlazak u Hag

Izvor: VOA, 22.Jul.2019, 03:46

Američki Stejt Department reagovao je na odluku odlazećeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja da podnese ostavku i ode pred Sud uspostavljen da utvrdi odgovornost osumnjičenih pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) za zločine tokom i posle rata na Kosovu. Tu reakciju službenog...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.