Guzenbauer prošetao Beogradom/FOTO

Izvor: B92, 20.Sep.2013, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guzenbauer prošetao Beogradom/FOTO

Beograd -- Bivši austrijski kancelar Alfred Guzenbauer, koji će biti angažovan kao savetnik Aleksandra Vučića za pitanja evropskih integracija, prošetao je Beogradom.

Guzenbauer je jutros u 8 došao u Vladu Srbije na sastanak s prvim potpredsednikom vlade, s kojim je razgovarao o tome kako može da pomogne Srbiji posebo u vezi sa evrointegracijama.

Guzenbauer nije prvi put u Beogradu. Nakon sastanka u Nemanjinoj 11, on se prošetao centrom Beograda, Trgom Republike i Knez >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mihailovom ulicom i zatim je ručao u jednom beogradskom restoranu.

Aleksandar Vučić je rekao da bi Guzenbauer trebalo da pomogne da Srbija organizuje neke međunarodne konferencije.

Guzenbauer kaže da će mu posao biti da pomogne Vučiću i Srbiji da poboljšaju imidž u Evropi, što je glavni preduslov za ulazak u EU, ali da ne može da govori bajke, već da sve mora da se zasniva na činjenicama.

Kaže i da planira da u Beograd dolazi svake dve nedelje zbog koordinacije. Takođe, dodaje da će, ako bude potrebe, dolaziti i češće ili ređe, u skladu s poslom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.