Guzenbauer prošetao Beogradom/FOTO

Bivši austrijski kancelar Alfred Guzenbauer, koji će biti angažovan kao savetnik Aleksandra Vučića za pitanja evropskih integracija, prošetao je Beogradom.

Izvor: B92

Petak, 20.09.2013.

13:55

Default images

Guzenbauer je jutros u 8 došao u Vladu Srbije na sastanak s prvim potpredsednikom vlade, s kojim je razgovarao o tome kako može da pomogne Srbiji posebo u vezi sa evrointegracijama.

Tanjug
Guzenbauer nije prvi put u Beogradu. Nakon sastanka u Nemanjinoj 11, on se prošetao centrom Beograda, Trgom Republike i Knez Mihailovom ulicom i zatim je ručao u jednom beogradskom restoranu.
Tanjug
Aleksandar Vučić je rekao da bi Guzenbauer trebalo da pomogne da Srbija organizuje neke međunarodne konferencije.
Tanjug
Guzenbauer kaže da će mu posao biti da pomogne Vučiću i Srbiji da poboljšaju imidž u Evropi, što je glavni preduslov za ulazak u EU, ali da ne može da govori bajke, već da sve mora da se zasniva na činjenicama.
Tanjug
Kaže i da planira da u Beograd dolazi svake dve nedelje zbog koordinacije. Takođe, dodaje da će, ako bude potrebe, dolaziti i češće ili ređe, u skladu s poslom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: