Gojković: Konstitutivna sednica do 4. juna

Izvor: RTS, 24.Maj.2016, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković: Konstitutivna sednica do 4. juna

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da još ne zna tačan datum održavanja konstitutivne sednice parlamenta, ali da će ona biti održana u zakonskom roku, do 4. juna.
"Ne bih da nagađam datum, ne zavisi samo od moje volje, potreban je širi dogovor, jer se na konstitutivnoj sednici biraju predsednik i potpredsednici parlamenta, te je potreban širi dogovor ko će biti te ličnosti", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Gojkovićeva je novinarima u Beogradu.

Gojkovićeva, koja je funkcionerka SNS-a, podsetila je da će u petak biti održana sednica Predsedništva SNS-a, a u subotu skupština stranke, ali je dodala da je od skupštine stranke važnije da premijer još razmišlja kako će izgledati sastav nove vlade i piše njen program.
"Nakon toga obaviću konsultacije sa mandatarom Aleksandrom Vučićem i šefovima poslaničkih grupa, koje su u procesu formiranja, i dolazi do zakazivanja sednice. To je vrlo kratak rok", rekla je Gojkovićeva.
Podsetila je da će konstitutivna sednica Skupštine AP Vojvodine biti održana 2. juna i dodala da će se i ona "kretati u tim datumima".
Upitana da li će sednica biti održana 1. ili 3. juna, Gojkovićeva je rekla da sednica može biti održana i 4. juna, a na komentar novinara da pre 28. maja javnost neće znati kada će biti konstitutivna sednica, rekla je da je to svakako uskoro.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.