GORILE U ZOO VRTU DOBILE KORONU! Da li je virus ponovo preskočio vrstu? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jan.2021, 23:44

GORILE U ZOO VRTU DOBILE KORONU! Da li je virus ponovo preskočio vrstu? (FOTO)

Gorile u zoo vrtu u San Dijegu inficirale su se koronavirusom

Nekoliko gorila u zoološkom vrtu u San Dijegu u SAD zaraženo je koronavirusom i veruje se da je ovo prvi slučaj inficiranja kovidom među ovim životinjama.

Izvršna direktorka zoološkog parka Lisa Piterson rekla je danas za AP da je osam gorila koje žive zajedno u parku zaraženo, a kod nekoliko njih je primetan kašalj.

Pretpostavlja se da je do infekcije došlo od zaposlenih u zoološkom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vrtu koji su takođe pozitivni na koronavirus, ali spadaju u asimptomatske slučajeve.

JUST IN: 2 gorillas at the San Diego Zoo Safari Park have tested positive for COVID-19, but their symptoms seem to be mild and they are expected to make a full recovery. https://t.co/iLszZlt7cF pic.twitter.com/8ohYKBPPvi

— CBS Los Angeles (@CBSLA) January 11, 2021

Veterinari pažljivo prate stanje gorila koje će ostati u svom kavezu u vrtu, dodala je Piterson.

Još neke životinje su ranije dobijale koronavirus, od vizona do tigrova, ali se veruje da je ovo prvi put da gorile dobiju kovid 19, dodaje AP.

- Ovo su divlje životinje, koje imaju svoje mehanizme odbrane i leče se drugačije nego mi. Fokus nam je da ih održimo zdravim i živahnim - dodala je Piterson.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.