Formirana frakcija Izvorni Srpski pokret obnove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2012, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirana frakcija Izvorni Srpski pokret obnove

BEOGRAD -

Unutar Srpskog pokreta obnove formirana je frakcija Izvorni Srpski pokret obnove, koju predvode Srđan Srećković i Sanja Čeković, saopšteno je iz te frakcije.

U saopštenju je istaknuto da je ključni cilj frakcije da se u najkraćem roku, pre izbora, SPO vrati izvornom državotvornom i nacionalnom programu koji podrazumeva modernu ekonomiju i izrazito proevropsko opredeljenje, ali i zaštitu državnih i nacionalnih interesa demokratskim sredstvima prihvaćenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u savremenom svetu.

"Od uspeha ove frakcije zavisi da li će Srpski pokret obnove opstati na političkoj sceni, jer je ono što se u javnosti predstavlja kao politika stranke poslednjih meseci izazvalo nesagledive posledice po budućnost stranke", istaknuto je u saopštenju.

Navedeno je da je javno zastupanje stavova, u okviru Preokreta, uzdrmalo ideološki temelj stranke i dovelo je pred nestanak sa političke scene.

"SPO je nekada bio vodeća snaga demokratske Srbije, a danas je zbog isuviše čestih preokretanja na političkim marginama. Zbog tih preokretanja Skupština Srbije, izvršna vlast, gotovo sve pozicione i opozicione stranke prepune su naših nekadašnjih funkcionera, a mnogi su i potpuno napustili politiku", piše u saopštenju.

Predsedništvo Srpskog pokreta obnove isključilo je u petak iz stranke ministra vera i dijaspore Srđana Srećkovića i državnu sekretarku Sanju Čeković, koji su i funkcioneri stranke.

Srećković i Čeković su, kako je saopšteno iz SPO, isključeni "zbog grubog kršenja Statuta, nepoštovanja odluka organa stranke i odbijanja zahteva Predsedništva SPO da podnesu ostavke na funkcije u Vladi Srbije".

Srećkovića i Čeković Predsedništvo SPO isključilo je iz stranke na telefonskoj sednici, potvrdio je Tanjugu potpredsednik stranke Žika Gojković, a Srećković tvrdi da je ta odluka nelegalna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osnovana frakcija unutar SPO-a

Izvor: B92, 12.Feb.2012

Beograd -- Doskorašnji funkcioneri SPO-a Srđan Srećković i Sanja Čeković formirali su Izvorni srpski proktet obnove, frakciju SPO-a. Portparol negira osnivanje frakcije..."Ključni cilj frakcije je da se u najkraćem roku, a svakako pre izbora, SPO vrati izvornom državotvornom i nacionalnom programu",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.