Fabrici šef Delegacije EU u Srbiji

Izvor: Beta, 16.Maj.2017, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fabrici šef Delegacije EU u Srbiji

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini imenovala je Sema Fabricija (Sem Fabrizi) za šefa Delegacije EU u Srbiji, saopštila je danas Evropska služba za spoljne poslove (EEAS) u Briselu.Fabrici je dosad bio šef Delegacije EU u Australiji.Mogerini, čelnica Evropske službe za spoljne poslove današnjom odlukom odredila je ukupno 41 šefa delegacija EU širom sveta.Visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku EU, pored ostalih, za šefa Delegacije EU u Rusiji imenovala je Markusa Ederera, dosadašnjeg državnog sekretara u ministarstvu spoljnih poslova Nemačke.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerini: Ne očekujem da Britanija omete uspostavljanje službe za vojno planiranje

Izvor: RTS, 17.Maj.2017, 04:04

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izrazila je uverenje da će biti postignut napredak u pogledu ambicija bloka o osnivanju službe za vojno planiranje i sprovođenje operacija. Ističe da ne očekuje da će Britanija, koja napušta Uniju, tom napretku stati...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.