Fabrici: Srbija treba da nastavi reforme na putu ka EU

Izvor: Beta, 08.Maj.2020, 17:21

Fabrici: Srbija treba da nastavi reforme na putu ka EU

Šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici (Fabrizi) izjavio je danas da Srbija treba da nastavi reforme na putu ka EU i da su odnosi EU i Srbije bliskiji nego pre početka krize sa korona virusom."Srbija treba da nastavi sa reformama na putu ka EU. Odnosi izmedju EU i Srbije su bliskiji nego pre dva meseca i otvoreni smo da zajedno radimo. EU i Srbija delile su iste izazove tokom krize (sa korona virusom), a Srbija je deo sistema evropskog odgovora na krizu", rekao je Fabrici na panel-diskusiji ambasadora povodom Dana Evrope organizovanoj na Fejsbuk stranici beogradskog EU info centra.Fabrici je ponovio da je EU izdvojila 3,3 milijarde evra za region Zapadnog Balkana i da se na nedavno održano samitu EU-Zapadni Balkan upravo razgovaralo o ekonomskom oporavku.Po njegovim rečima, Srbija ne treba samo da se bavi ekonomskim oporavkom, već i da nastavi reforme na putu ka EU.Šef delegacije EU je tokom diskusije "Prošlost sadašnjost i budućnost Evropske unije i njenih odnosa sa Srbijom" rekao da je danas ista poruka Dana Evrope kao i pre 70 godina kada je objavljena Šumanovova deklaracija: solidarnost."Poruka Evrope je solidarnost, a to je ključna poruka za celu Evropu i za naše srpske prijatelje", ...
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fabrici: Srbija treba da nastavi reforme na putu ka EU

Izvor: Danas, 08.Maj.2020

Šef delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici (Fabrizi) izjavio je danas da Srbija treba da nastavi reforme na putu ka EU i da su odnosi EU i Srbije bliskiji nego pre početka krize sa korona virusom.

Nastavak na Danas...

Ambasadori: Srbija treba da nastavi put ka EU

Izvor: Danas, 08.Maj.2020

Ambasadori Francuske, Holandije, Italije i Rumunije u Beogradu, kao i šef Delegacije EU, Sem Fabrici, složili su se danas da Srbija treba da nastavi put ka EU i da je solidarnost "moto" Dana Evrope.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.