Izvor: N1 televizija, 30.Apr.2021, 12:14

Evroposlanici: Žalimo što neke partije u Srbiji ne žele posredovanje EP

Evroposlanici i posrednici u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima u Srbiji Vladimir Bilčik i Tanja Fajon i bivši članovi Evropskog parlamenta Knut Flekenštajn i Eduard Kukan saopštili su da su primili k znanju da predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić organizuje odvojene konsultacije sa političkim partijama koje ne žele posredovanje evropskih insitucija u dijalogu, posebno Evropskog parlamenta. Navode da žale zbog tog njihovog stava, ali ukazuju da je međupartijski dijalog dobrovoljan proces koji je baziran na posvećenosti, volji i sposobnosti učesnika da postignu konsenzus kako bi se poboljšala politička klima pred predstojeće izbore.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

EP zastupnici žale što Dačić vodi odvojeni međustranački dijalog

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Apr.2021

Evropski zastupnici koji učestvuju u međustranačkom dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji izrazili su žaljenje što je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić odlučio da vodi odvojene konsultacije sa onim političkim strankama koje ne žele medijaciju Evropskog parlamenta (EP). "Žalimo zbog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.