Ešton: Vu8čić može da pregovore završi do 2018.

Izvor: Blic, 28.Apr.2014, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ešton: Vu8čić može da pregovore završi do 2018.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton. Premijer je od Eštonove, kako je rekao nakonferenciji za novinare nakon susreta zatražio podršku u sprovođenju teških reformi . On je najavio i da se razgovori o Kosovu nastavljaju, da će sve biti sagledano relano, ali ne na štetu srpskog naroda. Eštonova je izrazla podršku EU Srbiji i, kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navela teškim reformama i istakla da ne sumnja u Vučićeve kapacitete da obori rekord i priču s pregovorima završi do 2018.

Ovo je prvi sastanak Vučića sa nekim visokim stranim zvaničnikom od kako je preuzeo dužnost premijera.

Ešton je prethodno razgovarala sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Glavne teme razgovora bile su evropski put Srbije i dalji tok normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Nakon sastanka, Nikolić je na instagramu napisao: "Spreman sam da podelim odgovornost za sve mere oko kojih se budem dogovorio sa vladom ma koliko one budu nepopularne i bolne u prvom trenutku. Jedino odgovorni potezi mogu obezbediti bolju i sigurnu budućnost svih građana Srbije."

.

Visoka predstavnica EU će se u 15.15 sati, na posebnoj sednici Skupštine Srbije, obratiti narodnim poslanicima, a prethodno će razgovarati sa predsednicom Skupštine Majom Gojković.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ešton: Vučić može da pregovore završi do 2018.

Izvor: Blic, 28.Apr.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton. Premijer je od Eštonove, kako je rekao nakonferenciji za novinare nakon susreta zatražio podršku u sprovođenju teških reformi . On je najavio i da se razgovori o Kosovu nastavljaju,...

Nastavak na Blic...

Vučić: Cilj je da Srbija postane članica EU do 2020.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Apr.2014

Visoka predstavnica EU za vanjsku  politiku i sigurnost Catherine Ashton   rekla je danas da je EU odlučna  podržati  Srbiju u teškim ekonomskim reformama i pozdravila što je  prioritet novog premijera Aleksandra Vučića vladavina prava.  Na zajedničkoj konferenciji za novinare poslije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Pregovori mogu biti gotovi do 2018?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Apr.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se u ponedeljak u Beogradu sa visokom predstavnicom Evropske unije Ketrin Ešton. Premijer je od Eštonove, kako je rekao na konferenciji za novinare nakon susreta, zatražio podršku u sprovođenju teških reformi . ..Eštonova se najpre sastala sa predsednikom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.