EU zabranjuje letove, panika zbog najgoreg soja koronavirusa

Izvor: B92, 26.Nov.2021, 09:57

EU zabranjuje letove, panika zbog najgoreg soja koronavirusa

Evropska unija će predložiti zabranu letova iz regiona Južnoafričke Republike zbog nove varijante koronavirusa.

Podsećanja radi, Svetska zdravstvena organizacija održaće danas hitan sastanak povodom pojave novog soja koronavirusa.

Međutim, neke zemlje su već počele da otkazuju letove iz tog dela sveta. Kako javljaju svetski mediji, Italija je zabranila ulazak u Italiju ljudima koji dolaze iz Južnafričke Republike zbog nove varijante koronavirusa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Italiji su se pridružili Nemačka, Izrael i Ujedinjeno Kraljevstvo, koji su uveli zabranu letova iz Južnoafričke Republike.

Sa druge strane, vlasti u Južnoafričkoj Republici smatraju da su evropske zemlje prenaglile kada je reč o toj odluci.

Tulio de Oliveira, direktor Centra za reagovanje na epidemiju i za inovacije u Južnoafričkoj Republici, preneo je predstavnicima SZO svoju zabrinutost u vezi sa varijantom B.1.1.529 kovida, za koju se strahuje da je najgora varijanta kovida identifikovana do sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU predlaže zabranu letova iz južne Afrike zbog nove varijante korona virusa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Nov.2021

Evropska unija(EU) namjerava zaustaviti zračni promet iz južnoafričke regije usred sve veće zabrinutosti zbog nove varijante korona virusa SARS-CoV-2 otkrivene u Južnoj Africi, saopćila je u petak, 26. novembra predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. “Komisija će predložiti, u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.