EU ugovorila sa Fajzerom još 300 miliona doza vakcine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2021, 20:39

EU ugovorila sa Fajzerom još 300 miliona doza vakcine

Evropska unija je ugovorila sa Fajzerom i BioNTekom isporuku dodatnih 300 miliona doza njihove vakcine protiv kovid-19, izjavio je danas portparol Evropske komisije.

EU je obezbedila 300 miliona doza Fajzerove vakcine u novembru prošle godine i najavila preliminarni dogovor za još 300 miliona doza 8. januara, koji predviđa mogućnost razgovora o uslovima novog ugovora.

"Komisija je danas usvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novi ugovor", rekao je portparol za Rojters.

Zvaničnik uključen u razgovore sa Fajzerom rekao je da su prema novom sporazumu države EU već naručile 200 miliona doza koje će biti isporučene ove godine, dok su razgovori o rokovima za ostalih 100 miliona doza još u toku.

"Razgovori sa Evropskom komisijom su u toku", izjavio je portparol kompanije Fajzer za Rojters, dok je portparol kompanije BioNTek odbio da komentariše.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Evropska unija ugovorila još 300 miliona doza vakcina sa Fajzerom

Izvor: Radio 021, 08.Feb.2021

Evropska unija je ugovorila sa Fajzerom i BioNTekom isporuku dodatnih 300 miliona doza njihove vakcine protiv kovid-19, izjavio je danas portparol Evropske komisije...EU je obezbedila 300 miliona doza Fajzerove vakcine u novembru prošle godine i najavila preliminarni dogovor za još 300 miliona doza...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.