EU prerasta u Sjedinjene evropske države

Izvor: Blic, 09.Jan.2014, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU prerasta u "Sjedinjene evropske države"

Potpredsednica Evropske komisije i evropska komesarka za pravosuđe Vivijen Reding izjavila je da glasači na prolećnim izborima za evropske institucije moraju da donesu odluku da li su za ili protiv - "Sjedinjenih evropskih država".

Prema njenim rečima, kampanja da EU postanu "Sjedinjene evropske države" biće najbolje oružje protiv evroskeptika.

- Potrebno je da izgradimo Sjedinjene evropske države sa Evropskom komisijom kao vladom i sa dva doma, Evropskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << parlamentom i Senatom zemalja članica - naglasila je Reding.

Britanski dnevnik "Dejli telegraf" ukazuje da bi vizija Evrope, koju sa Vivijen Reding dele mnogi u evropskim institucijama, transformisala EU u "super državu", čime bi nacionalne vlade i parlamenti imali manju političku ulogu.

Najdžel Feridž, lider "Nezavisne partije Velike Britanije" (UKIP) izjavio je da je Redingova pred britanske glasače iznela jasan izbor:

- Za ljude na vlasti u Briselu to je jedini izbor, nikakve reforme - već samo Sjedinjene evropske države. Na izborima 22. maja britanski narod mora da se zapita da li to zaista i želi, te da shodno tome i glasa - rekao je Feridž, izražavajući uverenje da će Britanci reći "ne" tom "centralističkom fanatizmu".

Analitičari ističu da izjave Vivijen Reding ilustruju sve veći jaz između Evrope, posvećene sve kompaktnijoj uniji, i Velike Britanije, koja teži smanjenju ovlaštenja Brisela.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

EU prerasta u "Sjedinjene evropske države"

Izvor: Dzungla.org, 09.Jan.2014

Potpredsednica Evropske komisije i evropska komesarka za pravosuđe Vivijen Reding izjavila je da glasači na prolećnim izborima za evropske institucije moraju da donesu odluku da li su za ili protiv – „Sjedinjenih evropskih država“.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.