EU ZADAJE NOVI UDARAC BELORUSIJI: Brisel sprema dosad neviđeni pritisak na Minsk

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2021, 17:51

EU ZADAJE NOVI UDARAC BELORUSIJI: Brisel sprema dosad neviđeni pritisak na Minsk

Potrebno je da sporazum odobre i političke strukture

Evropska unija postigla je danas tehnički sporazum o uvođenju ekonomskih sankcija Belorusiji nakon što je Austrija povukla svoje prigovore, a kojima se, pored ostalog predviđa i zabrana novih zajmova toj zemlji, javlja Rojters pozivajući se na dva diplomatska izvora.

, a stručnjaci zaduženi za sastavljanje sankcija predvideli su zabranu izvoza >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bilo kakve komunikacione opreme i oružja u Belorusiju.

Takođe su se dogovorili da EU ograniči kupovine duvanskih proizvoda, nafte i nafnih derivata od Belorusije, i da zabrani uvoz kalijuma, koji ima veliki udeo u beloruskom izvozu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

EU uvodi ekonomske sankcije Bjelorusiji

Izvor: Capital.ba, 19.Jun.2021, 07:51

Foto: Freepik BRISEL/BEČ – Evropska unija postigla je tehnički sporazum o uvođenju ekonomskih sankcija Bjelorusiji nakon što je Austrija povukla svoje prigovore, a kojima se, pored ostalog predviđa i zabrana novih zajmova toj zemlji, javlja Rojters pozivajući se na dva diplomatska izvora. Potrebno...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.