EU: Vize opet prete

Izvor: Večernje novosti, 24.Okt.2012, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Vize opet prete

RESORNI ministri pravosuđa i unutrašnjih poslova zemalja članica EU raspravljaće u četvrtak u Luksemburgu o viznoj liberalizaciji sa zemljama zapadnog Balkana. - Reč je o trećem monitoring izveštaju posle uvođenja vizne liberalizacije za zemlje zapadnog Balkana - kaže za ”Novosti” portparol kiparskog predsedništva EU Nikos Hristodulides. Nedavno je u javnosti odjeknula vest da su Nemačka, Belgija, Luksemburg, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Švedska, Holandija i Francuska za ovaj sastanak spremile pismo kojim se traži da se uspostavi mehanizam za uvođenje viza za građane država među kojima je i Srbija, pre svega zbog velikog priliva lažnih azilanata iz naše zemlje i Makedonije. Ova inicijativa će se takođe naći na stolu predstojećeg sastanka. ”Novosti”, iz svojih dobro obaveštenih izvora u sedištu EU, saznaju, međutim, da inicijatorima nije prvenstveno cilj da se odmah ograničava pravo slobodnog putovanja za građane Srbije i Makedonije, nego da se konačno postigne dogovor o mehanizmu za njihovu suspenziju. U EP već dugo u proceduri stoji predlog Evropske komisije o uvođenju mehanizma suspenzije bezviznog režima, najpre na šest meseci, zatim na devet, a onda i vraćanje na crnu listu, za zemlje koje krše dogovorena pravila. Očekuje se da procedura usvajanja mehanizma bude završena do kraja ove godine, a zemlje članice EU sada žele da ceo proces ubrzaju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

EU: Vize opet prete

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2012, 08:47

Resorni ministri pravosuđa i unutrašnjih poslova zemalja članica EU raspravljaće danas u Luksemburgu o viznoj liberalizaciji sa zemljama zapadnog Balkana...Da li nas opet očekuje čekanje u redovima i brdo papirologije za dobijanje vize  .."Reč je o trećem monitoring izveštaju posle uvođenja...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.