EU: Odnosi sa Turskom nisu dobri u ovom trenutku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2020, 09:55

EU: Odnosi sa Turskom nisu dobri u ovom trenutku

"Odnosi sa Turskom nisu dobri u ovom trenutku i biće u vrhu agende ovog zasedanja", najavio je visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednost Žoze Boreli po dolasku u Brisel na današnji sastanak Saveta za spoljne poslove EU.

Agencija ANA prenosi da je Borel najavio "interesantnu diskusiju" o načinima da se prevaziđe ova situacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istakavši da će današnja sednica biti prva posle dužeg vremena na kojoj će učesnici biti fizički prisutni.

Borel je najavio da će se na savetu razgovarati i o odnosima sa Latinskom Amerikom u kontekstu pandemije korona virusa i problema s kojima se ovaj deo sveta suočio, ali i o Libiji, Venecueli, Africi i rezultatima dijaloga između Beograda i Prištine.

Očekuje se da će zemlje članice EU s posebnom zabrinutošću govoriti i o situaciji u Hongkongu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Odnosi sa Turskom NISU DOBRI

Izvor: Blic, 13.Jul.2020

"Odnosi sa Turskom nisu dobri u ovom trenutku i biće u vrhu agende ovog zasedanja", najavio je visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednost Đuzep Borelj po dolasku u Brisel na današnji sastanak Saveta za spoljne poslove EU.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.