EK: Strategija za Zapadni Balkan ambiciozna ali realistična

Izvor: N1 televizija, 13.Mar.2018, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Strategija za Zapadni Balkan ambiciozna ali realistična

Strategija EU za Zapadni Balkan je ambiciozna, ali realistična, a uslovi za kandidate za članstvo u Uniji su isti za sve, izjavio je u Beogradu zamenik pri Generalnom direktoratu za politiku susedstva i pregovore o proširenju u Evropskoj komisiji, Maćej Popovski.

Popovski je uoči konferenije "EU i Zapadni Balkan: Ka većoj verodostojnosi i posvećenosti obeju strana" da je potrebno da vlada i građani >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ozbiljno shvate Strategiju i dodao da je "članstvo pitanje vremena".

"Kriterijumi za članstvo su isti za sve kandidate, definisani su pre mnogo godina kada je EU počela da se proširuje", rekao je Popovski novinarima u hotelu Zira.

Popovski je, pored ostalog, ukazao na značaj vladavine prava i normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

"Voleli bismo da vidimo dobar ishod... Očekujemo da se odnosi (Beograda) sa Prištinom normalizuju", izjavio je zvaničnik Evropske komisije.

Upitan za komentar o uključivanju SAD u dijalog o Kosovu, Popovski je rekao da o tome treba pitati pomoćnika američkog državnog sekretara za Evopu i Evroaziju Vesa Mičela koji danas stižei u Beograd, i izrazio uverenje da će on "podeliti svoje ideje" o tome.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Učesnici konferencije: Nema prečica do članstva u EU

Izvor: N1 televizija, 13.Mar.2018

Zemljama Zapadnog Balkana je mesto u Evropskoj uniji (EU) i Strategija za taj region je snažan politički signal, ali nema prečica do članstva, rečeno je u Beogradu na konferenciji "EU i Zapadni Balkan: Ka većoj verodostojnosi i posvećenosti obeju strana"...Među učesnicima konferencije bio je...

Nastavak na N1 televizija...

Članstvo Zapadnog Balkana u EU pitanje vremena i zalaganja pojedinih zemalja

Izvor: VOA, 14.Mar.2018, 01:07

Sve zemlje kandidati, uključujući Srbiju, imaju mnogo toga da urade, a Strategija Evropske komisije (EK) za proširenje je ambiciozna, ali realistična, i u isto vreme snažan politički signal, ocenio je u utorak Maćej Popovski iz EK. Učestujući u radu regionalne konferencije "EU i Zapadni Balkan:...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.