Džaferović: Sramno je da Predsedništvom BiH predsedava čovek koji negira genocid

Izvor: Beta, 11.Jul.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džaferović: Sramno je da Predsedništvom BiH predsedava čovek koji negira genocid

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas u Potočarima da je sramno i anticivilizacijiski da Milorad Dodik koji predsedava državnim Predsedništvom, negira genocid koji se dogodio u BiH."To je teško za mene, a sramotno i anticivilizacijski za onoga ko negira genocid. Civilizacijski je poštovati žrtve genocida i odavati im poštovanje, pomagati im, a anticivilizacijski je negirati genocid, veličati zločince koji su počinili genocid", istakao je Džaferović.On se nada da će "dobro pobediti zlo i da će nadvladati civilizovani svet"."Nema dogovora o poštovanju medjunarodnih presuda, nego ima poštovanje medjunarodnih presuda. Mi se nemamo šta o tome dogovarati, presude se moraju poštovati", rekao je Džaferović.Upitan da li se u BiH može usvojiti zakon koji kažnjava negiranje genocida, bošnjački član Predsedništva je kazao da je nekoliko puta bezuspešno pokušalo da se uradi, jer su u parlamentu protiv tog zakona bili oni "koji negiraju genocid" i imaju mogućnost da blokiraju takav zakon."Nastavićemo se boriti za usvajanje tog zakona. To je jedino moguće rešenje, odnosno imati zakon koji zabranjuje negiranje genocida i veličanje zločinaca. To je put od kojeg mi nikada nećemo odustati", kazao je Džaferović.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U Memorijalnom centru Potočari danas sahrana 33 srebreničke žrtve

Izvor: Beta, 11.Jul.2019

U Memorijalni centar Potočari kod Srebrenice, gde će danas biti održana komemoracija srebreničkim žrtvama i sahranjeni posmrtni ostaci 33 žrtve, stigli su brojni gradjani i delegacije.U Potočare su, izmedju ostalih, stigli bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović, visoki predstavnik...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.