Drecun: Nismo zadovoljni rezultatima Euleksa

Izvor: B92, 25.Maj.2018, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Nismo zadovoljni rezultatima Euleksa

Beograd -- Predsednik Odbora Skupštine Srbije za KiM Milovan Drecun izjavio da nema razloga za zadovoljstvo ukupnim rezultatima Euleksa.

Prema njegovim rečima, Euleks se nije ponašao statusno neutralno u najvećem delu obavljanja svoje misije na Kosovu.

Govoreći o tome da 14. juna Euleks završava svoju misiju posle 10 godina Drecun je kazao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bilo mnogo optužbi za korupciju među pripadnicima te misije, ali je dodao da je ipak predstavljala neku šansu da srpski narod ostvari svoja prava.

"To će dodatno destabilizovati srpski narod i oduzeti mu i poslednju mogućnost da ispuni svoja prava i obaveze", ocenio je Drecun za RTS.

On je kazao da institucije koje funkcionišu u južnoj pokrajini Srbije, nemaju potreban kapacitet da obezbede puno poštovanje ljudskih prava i sloboda srpskom narodu jer ga diskriminišu, kao i da je zato neophodno aktivno medjunarodno učešće u tim institucija, a ne posmatrački status.

"Čini mi se da je to uskladjen potez onih zapadnih zemalja koje pokušavaju da potpuno eliminišu medjunarodno prisustvo na Kosovu", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drecun: Nismo zadovoljni ukupnim rezultatom Euleksa

Izvor: RTS, 25.Maj.2018

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže za RTS da će, ako se postigne sporazum sa Prištinom koji će regulisati konačni status Kosmeta, biti neophodno da se građani Srbije izjasne o tome. Ističe da će to što Euleks 14. juna završava misiju u južnoj srpskoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.