Dodikova prva reakcija na sankcije: Znaš koliko me zaboli

Izvor: B92, 11.Apr.2022, 14:40

Dodikova prva reakcija na sankcije: "Znaš koliko me zaboli"

Banjaluka -- Na Narodnoj skupštini RS član Predsedništva BiH Milorad Dodik je prokomentarisao nove sankcije Velike Britanije, a kako kaže, pojašnjenje je gomila gluposti.

Velika Britanija je danas saopštila da je uvela sankcije Miloradu Dodiku i drugim političarima, kako je opisala, zbog pokušaja potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine.

Sankcije Dodiku i Željki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Cvijanović, predsednici Republike Srpske, uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine, saopšteno je iz Vlade Velike Britanije – piše u pojašnjenju koje je pročitao Dodik.

Rekao je da nema nikakvu imovinu u Velikoj Britaniji.

"Samo da vam kažem da nemam nikakvu imovinu u Velikoj Britaniji, a tamo nisam bio ima deset godina. Tu se može naći odgovor na ono što je gospodin iz SDA govorio (Senad Bratić)", rekao je.

Nastavio je da čita saopšenje u kojem piše: "Ovo dvoje političara namerno podrivaju teško stečeni mir u Bosni i Hercegovini. Ohrabreni od strane Putina, njihovo nepromišljeno ponašanje preti stabilnosti i sigurnosti širom Zapadnog Balkana."

"Znaš koliko me zaboli, da ne budem vulgaran, za njihove sankcije, samo ću s onim bezobraznim ambasadorom prekinuti razgovor. Nemam ja imovinu u Londonu, nego tri čoveka iz vrha PDP-a", kazao je između ostalog Dodik.

Pročitao je ponovo deo saopštenja u kom piše: "Velika Britanija je navela da je Dodik pokrenuo akciju za povlačenje RS iz ključnih državnih institucija, koristeći se podelom, opasnom, nacionalističkom retorikom, podrivajući domaću i regionalnu stabilnost."

"Zamislite tu gomilu gluposti. Evo zašto vas, Bratiću, nazivam muslimanima, zato što smo mi ostali 'bosanski Srbi', a vi ste 'kao' Bošnjaci, koji su se izvukli iz svih ovih kvalifikacija na međunarodnom planu. Kad oni budu nas zvali Srbima i mi ćemo zvati njih, uostalom nije uvredljivo zvati muslimanima", rekao je.

Obraćajući se na današnjoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) poručila je da je njoj samo važno šta misle građani ovog entiteta.

"To (sankcije) je providan način da se nađe obrazloženje za ulogu visokog predstavnika i njihovo nastojanje da se ne pridržavamo Ustava. Na to nisam spremna i štitiću ustavnu poziciju Republike Srpske. Važnije mi šta misli neko u Republici Srpskoj, nego neko drugi", kazala je.

Cvijanović uverava da joj danas izrečene sankcije neće naštetiti.

"Nisam oštećena, jer nemam nikakvu imovinu i račune u Velikoj Britaniji. Ovo je politička poruka koja je preko mene upućena Republici Srpskoj", zaključila je predsednica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"ZNAŠ KOLIKO ME ZABOLE, DA NE BUDEM VULGARAN..." Evo kako je Dodik reagovao na sankcije Velike Britanije

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2022

Na Narodnoj skupštini RS član Predsedništva BiH Milorad Dodik je prokomentarisao nove sankcije Velike Britanije, a kako je naveo pojašnjenje je gomila gluposti...Dodik je pročitao saopštenje Vlade Velike Britanije o uvođenju sankcija i rekao da su one ''smešne''...Velika Britanija je danas saopštila...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.