Izvor: Nezavisne Novine, 16.Sep.2016, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik kupuje kuću Đorđićima

GRADIŠKA - Lažnim obećanjima za višečlanu porodicu Gorana i Mirjane Đorđić iz Gornjih Podgradaca došao je kraj, nakon što im je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao kupiti kuću.

"Glas Srpske" je o ovoj višečlanoj porodici pisao 2014. godine kada su iz gradiškog sela Grbavci sa četvoro male djece Novu godinu dočekali u Domu za stara i iznemogla lica u Gornjim Podgradcima, jer zimu nisu mogli provesti u svojoj trošnoj kući na obroncima Kozare.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Nedugo poslije toga iz doma se sele u iznajmljenu kuću, uz obećanje opštinskog rukovodstva da je to samo privremeno i da će im napraviti kuću. Ni od tog obećanja nije bilo ništa, pa su se nedavno Đorđići, zbog nemogućnosti da plaćaju stanarinu, našli na ulici. Od tada sa petoro djece žive u staroj šupi.

"Napustili smo dom u Grbavcima jer nismo više smjeli živjeti sa djecom u kući koja prokišnjava, čiji su zidovi oronuli i koja bi se svakog momenta mogla srušiti. Imali smo raznih obećanja, ali sve je uglavnom ostajalo na tome", priča glava porodice Goran, dodavši da jedni spavaju u šupi, a drugi u automobilu.

Đorđićima je jedini prihod Goranova plata iz Drvne industrije DIPO, sa kojom ne mogu da se prehrane i plate kiriju i režije.

Ipak, njihovim mukama uskoro će doći kraj, jer je predsjednik RS Milorad Dodik kazao da će im naredih dana kupiti kuću.

"Svi su me redom lagali i obećavali, ali vjerujem u obećanje predsjednika Dodika. Već sam gledao dvije, tri kuće koje su negdje oko 40.000 KM", priča Goran.

Dodik je kazao da želi da se pronađe adekvatna kuća za potrebe ove porodice, a koju će kupiti Kabinet predsjednika.

"Putujući u Gornje Podgradce čuo sam za višečlanu porodicu koja živi u veoma teškim uslovima, bez adekvatnog krova nad glavom. Kabinet predsjednika će obezbijediti sredstva za kupovinu kuće i ne to neke male kuće, već kuće u kojoj će porodica Đorđić moći normalno i ljudski da živi sa svojim malim anđelima", poručio je Dodik.

Zdravlje

Mirjana i Goran najviše se plaše za zdravlje svoje djece, Kristine (11 mjeseci) i Valentine (tri mjeseca), te sedmogodišnje Martine, petnaestogodišnjeg Zorana i Milanke, koja ima 16 godina.

"U šupi nemamo ništa, ni struje ni vode. Svaki put kada je jače nevrijeme bježimo svi u automobil jer kuća prokišnjava. Zimu ne smijemo dočekati u ovoj šupi, jer nemamo ni drva",  priča Mirjana.

(Glas Srpske)
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dodik kupuje kuću Đorđićima

Izvor: Cafe.ba, 16.Sep.2016

Lažnim obećanjima za višečlanu porodicu Gorana i Mirjane Đorđić iz Gornjih Podgradaca došao je kraj, nakon što im je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obećao kupiti kuću.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.