Dodik: U Potočarima bio i Orić koji je prerušen huškao masu

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2015, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: U Potočarima bio i Orić koji je prerušen huškao masu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da se u Srebrenici desio pokušaj atentata na premijera Aleksandra Vučića i dodaje da ima informacija da je u Potočarima bio i "prerušeni" Naser Orić.

Navodeći da se uvek pred velike odluke konsultuje i razgovara s rukovodstvom Srbije, što je bio slučaj i danas u Beogradu, Dodik je na konferenciji za novinare s premijerom Srbije rekao da jedino što je u Potočarima bilo spontano jeste "spontani linč i edukovanje mase >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da se izvrši atentat".

Policija RS radi na tom slučaju, dodao je, ali iz Federacije hoće da preuzmu sve i oduzmu nadležnost i u tom smislu kaže da je samo jedan u nizu slučajeva koji pokazuje kako se to tamo radi, a s namerom da se sve premesti na nivo BiH, što je, podstio je, urađeno i sa Naserom Orićem.

Prema informacijama koje stižu i iz Sarajeva, kako je rekao, Orić je prisustvovao komemoraciji, bio prerušen i podsetrekivao je masu na nerede.

Zbog svega toga, smatra Dodik, Izetbegović ne može da govori o politici pomirenja, jer "on želi da ukine RS i stvori BiH po odredbama islamske deklaracije njegovog oca Alije Izetbegovića".

Kako je rekao, Vučić je došao u Srebrenicu, pružio ruku pomirenja, pokazao ličnu odgovornost državnika, a uzvraćeno mu je tako što mu nije garantovana bezbednost..

On smatra i da je događaj u Potočarima politizovan čemu je, smatra, dokaz i i to što je reis Kavazović, koji to nije znao, pokušao da smiri "razularenu masu".

Dodiku je najbolji utisak ostavila pozitivna reakcija "Majki Srebrenice", a napad na Vučića u RS je, kako kaže, doživljen kao napad na "svog premijera i institucije".

Vučić: Nikoga neću krivično goniti za napad u Potočarima

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da nikoga neće krivično goniti zbog napada na komemoraciji u Memorijalnom centru Potočari, jer veruje da će nadležni organi Srbije, RS i BiH obaviti posao koji im je propisan zakonom, te da će počinioci odgovarati.

"Ne tražimo ni pravnu ni političku osvetu", poručio je Vučić na konferenciji za štampu posle razgovora sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.

On je naglasio da ga ne interesuju nikakve građanske parnice ni zahtevi za nadoknadu građanske štete.

"Kao učesnik događaja u Potočarima nekako kada prođe određeno vreme, motate slike po glavi, pokušavate da suzbijete gnev zbog svega što se dogodilo i odnosa mnogih ljudi, čudnih odgovora koje sam slušao u poslednje vreme, neverovatnih teorija, a sve je bilo tako jednostavno i očigledno za svakog ko je bio tamo", naveo je Vučić.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naser Orić prerušen u Potočarima huškao masu!?

Izvor: Mondo, 17.Jul.2015

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže da se u Srebrenici desio pokušaj atentata na premijera Aleksandra Vučića i dodaje da ima informacija da je u Potočarima bio i "prerušeni" Naser Orić...Foto: screenshot/YouTube..  Navodeći da se uvek pred velike odluke konsultuje i razgovara s rukovodstvom...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.