Dodik: Posebna sednica parlamenta RS predstavlja jedinstvo srpskog naroda

Izvor: Beta, 30.Jul.2021, 13:40

Dodik: Posebna sednica parlamenta RS predstavlja jedinstvo srpskog naroda

Srpski član Predsedništva i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas, pred početak posebne sednice Narodne skupštine RS, da to zasedanje predstavlja jedinstvo srpskog naroda.Dodik je rekao da je zadovoljan zbog "sloge koju su iskazali svi predstavnici političkih partija iz Republike Srpske"."Jedina tema koja nas je okupila jesu nametnuta rešenja Visokog predstavnika, na šta nema pravo. Koliko vidim, i ovaj novi Visoki predstavnik (Kristijan Šmit) planira da čini isto", dodao je on.Dodik je ponovio da su visoki predstavnici kršili medjunarodno pravo, Ustav i zakone u BiH, kao i da su srpski političari protiv nametanja zakona."Pala je politika Evropske unije koja se poziva na pravo. Pao je njihov autoritet i priča o vladavini prava", ocenio je srpski član Predsedništva BiH.Još je kazao da novi Visoki predstavnik Kristijan Šmit "nije legalno izabran i da Republika Srpska nema obavezu da saradjuje s njim", jer, kako je rekao, njegovo imenovanje nije potvrdio Savet bezbednosti UN-a.Dodik je najavio da će već na sledećoj sednici Skupštine opštine Srebrenica, posle letnje pauze, biti smenjen potpredsednik loklanog parlamenta Ćamil Duraković zbog "progona novinara".Duraković je Tužilaštvu BiH prijavio novinara Radio-televizije RS (RTRS) Branislava Djuričića zbog tvitova u kojima je naveo da se u Srebrenici nije desio ...
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: Posebna sednica parlamenta RS predstavlja jedinstvo srpskog naroda

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jul.2021

Srpski član Predsedništva i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas, pred početak posebne sednice Narodne skupštine RS, da to zasedanje predstavlja jedinstvo srpskog naroda.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Usvojene dopune Krivičnog zakonika RS: Odluka visokog predstavnika neće se primjenjivati

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Jul.2021

BANJALUKA - Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske nakon posebne sjednice rekao da su usvojena oba zakonska rješenja te zaključak kojim se usvajaju zaključci koje su dogovorili lideri političkih partija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

INCKO PORAŽEN: Sve partije u Republici Srpskoj jednoglasno ODBACILE NAMETNUTE ODLUKE!

Izvor: Kurir, 31.Jul.2021, 07:57

Milorad Dodik rekao uoči posebne sednice Skupštine RS, na kojoj je odlučeno da se ne primenjuju odredbe visokog predstavnika, da je zadovoljan slogom koju su iskazali predstavnici partija

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.